Cannelloni van Twentse Clariasfilet
Ingredienten voor 4 personen:
- 8 vellen verse pasta
- 1 kleine aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dikke teen knoflook (in dunne plakjes)
- 1 grote sjalot
- 4 Twentse Clarias filets
- 1 eetlepel verse fijngesneden dragon
- 1 eetlepel verse fijnsgeneden basilicum
Breidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de aubergine in de lengte door en snijd deze schuin een centimeter in
- bestrijk met olijfoloe
- leg hier de plakjes knoflook op, inrollen in aluminiumfolie en in de oven tot het vruchtvlees gaar is.
- Laat hem afkoelen en schraap het vruchtvlees eruit.
- Pureer met een beetje zout en peper in de magimix
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot hierin glazig, schep uit de pan en laat afkoelen
- Snijd de Clarias in blokjes van een halve centimeter en meng deze met de sjalotjes, auberginekaviaar en de kruiden
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Breng een grotye pan met water aan de kook, voeg iets zout toe
- blancheer hierin de pastavellen in 2 keer
- Scheur enkele grote stukken plasticfolie af en strijk in met olijfolie
- Leg de uitgelekte pastavellen hierop
- Verdeel het mengsel op de 12 pastavellen
- Rol elk vel op als een buis en omwikkel deze met folie
- Draai de uiteinden samen zodat ze waterdicht zijn
- Kook voor het meegeven de cannelloni nog 5 minuten in een grote pan
- Verwijder de folie